КНМП "ЦПМСД №1" м. Кременчука

Комунальне некомерційне медичне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги №1" міста Кременчука

надає первинну медичну допомогу населенню міста Кременчука та Потоківського Старостинського округу (села Потоки, Мала Кохнівка, Придніпрянське, Соснівка).

Міжнародний день турботи про себе: історія свята та корисні поради

24 липня щорічно відзначають Міжнародний день турботи про себе.🤗

Це свято покликано нагадати про важливість фізичного,💪 морального та емоційного здоров’я людини.🤗 Його було утворено 2011 року за ініціативи Міжнародного фонду турботи про себе.

Його мета – ще раз нагадати людям, що залишатися в здоровому тілі 👌та твердій пам’яті можна лише за умови правильного способу життя.

☝️Яких порад краще дотримуватися:

🥣Здорове харчування;

😴Повноцінний сон;

⛹️‍♀️Фізична активність.

☝️Не варто нехтувати плановими візитами до лікарів. У нашій країні культура ходіння до лікаря з профілактичною метою ще формується, втім регулярні скринінги стану здоров’я допоможуть передчасно виявити проблеми або навпаки упевнитися, що все добре і наразі приводу для переживання немає.
Такі огляди можуть включати у себе здавання загального аналізу крові, певні скринінгові програми, що можуть допомогти виявити хвороби на етапі розвитку навіть у разі відсутності симптомів та зміцнювати здоров’я, профілактуючи розвиток захворювань, особливо у разі наявності генетичної схильності.

☝️ Рекомендовано  притримуватися основних правил здорового способу життя:

•        Правильне харчування, яке повинно бути корисним і збалансованим. У раціоні має бути якомога більше цільнозернових злаків, фруктів, горіхів і насіння, омега-3 жирних кислот та морепродуктів.

•        Вести активний спосіб життя, ходити більше пішки, гуляти в парках і лісах, дихати свіжим повітрям і займайтеся спортом.

•        Не мати шкідливих звичок, не палити, не вживати алкоголь і в жодному разі – наркоманія.

•        Дотримуватись правильного розпорядку дня. Це, перш за все, 8-ми годинний здоровий сон.

•        Мати позитивний настрій щодня. Знайте, що себе потрібно любити і також піклуватися про свій емоційний стан. Ходіть у кіно, готуйте улюблену страву або влаштуйте зустріч з друзями. 🥰Пам’ятайте, що ваш внесок в себе завжди приносить користь вашим близьким. 🤗Турбота про себе – це також турбота про інших, навіть якщо це не завжди очевидно.