КНМП "ЦПМСД №1" м. Кременчука

Комунальне некомерційне медичне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги №1" міста Кременчука

надає первинну медичну допомогу населенню міста Кременчука та Потоківського Старостинського округу (села Потоки, Мала Кохнівка, Придніпрянське, Соснівка).

📆На 10 травня припадає спортивне свято, яке відзначається у цілому світі – Всесвітній день руху для здоров’я (World Move for Health)🌏🏃

У тому, що фізична активність впливає на здоров’я, немає ніяких сумнівів. Ми всі чули таку фразу: «Рух – це життя, а життя – це рух!». І це правда!

☝️Широко відомий той факт, що недолік рухів негативно впливає на перебіг складних біохімічних і фізіологічних процесів в нашому організмі. З віком цей процес ще більшою мірою посилюється. 🥱Людина стає млявою, розсіяною, знижується діяльність гормонів. Тому людині просто необхідно рухатися при першій-ліпшій можливості.

🧑‍⚕️ВООЗ рекомендує дорослим щонайменше 150-300 хвилин помірної та інтенсивної аеробної активності на тиждень, у томі числі людям із хронічними захворюваннями та інвалідністю.

🏃Підліткам рекомендовано 60 хвилин активності на день.

💃Для жінок корисними є регулярні фізичні навантаження протягом усієї вагітності та після пологів.

🧓Людям від 65 років рекомендується додавати вправи на рівновагу та координацію, а також на зміцнення м’язів, щоб запобігти падінням.

☝️⏳Американські дослідники, наприклад, довели користь семихвилинного тренування. Протягом шести тижнів фахівці порівнювали дві групи людей: одна виконувала силові й аеробні вправи сім хвилин в день, друга не займалася зовсім. Раціон ніхто з учасників дослідження не міняв. 📉Через шість тижнів у людей з першої групи знизилися індекс маси тіла і відсоток жиру в організмі, а талія і стегна зменшилися в обсягах.

🏃Тому, якщо видалася вільна хвилина, сміливо робіть що завгодно, що вибивається зі звичайного режиму: пробіжіться за автобусом, підніміться по сходах або зробіть пару вправ прямо в офісі.🤸

А регулярні фізичні вправи взагалі роблять дива! Тому не забувайте про велопрогулянки, плавання, футбол, танці, йогу або просто 10 000 кроків декілька раз на тиждень.

🙏Більше рухайтеся і будете здорові!