КНМП "ЦПМСД №1" м. Кременчука

Комунальне некомерційне медичне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги №1" міста Кременчука

надає первинну медичну допомогу населенню міста Кременчука та Потоківського Старостинського округу (села Потоки, Мала Кохнівка, Придніпрянське, Соснівка).

📆11 червня – Всесвітній день боротьби з раком передміхурової залози

Рак передміхурової залози – це злоякісна пухлина, яка розвивається з клітин передміхурової залози – органу чоловічої репродуктивної системи, який виробляє секрет для сперми. Рак передміхурової залози є одним з найпоширеніших онкологічних захворювань серед чоловіків у всьому світі.

☝️Рак передміхурової залози – це хитра та небезпечна хвороба, яка часто не має явних симптомів на ранніх стадіях. 🧑‍⚕️Тому важливо регулярно проходити профілактичні обстеження та консультації з урологом, особливо для чоловіків старше 50 років або тих, хто має генетичну схильність до цього захворювання. 🔬Діагностика раку передміхурової залози може включати аналіз крові на показник ПСА (простат-специфічний антиген), ректальне дослідження, ультразвукове дослідження, біопсію тощо.  💊Лікування раку передміхурової залози може включати хірургічне втручання, гормональну терапію, хіміотерапію, радіотерапію, імунотерапію.

🙏Своєчасне звернення до лікаря дає гарантію ефективного лікування та продовження звичайного образу життя.

💗 Бережіть себе та будьте здорові!