КНМП "ЦПМСД №1" м. Кременчука

Комунальне некомерційне медичне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги №1" міста Кременчука

надає первинну медичну допомогу населенню міста Кременчука та Потоківського Старостинського округу (села Потоки, Мала Кохнівка, Придніпрянське, Соснівка).

📆18 травня – Європейський день боротьби з ожирінням

🧬Всесвітня організація охорони здоров’я у 2000 році вперше використала термін «епідемія» для характеристики ситуації з ожирінням.

☝️Ожиріння – це захворювання, яке характеризується надлишковим накопиченням жирової тканини в організмі, обумовлене порушенням обмінних процесів.

📌Серед основних причин ожиріння та зайвої ваги виділяють: малорухливий спосіб життя; нераціональне та незбалансоване харчування та переїдання; порушення режиму харчування, хронічна перевтома, стреси.

🙇Ожиріння – це проблема, з якою можна і потрібно боротися. Для цього необхідно, в першу чергу, бажання самих людей змінити свої звички і спосіб життя.

🟢Головною метою лікування ожиріння є зменшення ризику від супутніх захворювань та покращання стану хворого загалом, оскільки ожиріння може бути однією з причин виникнення цукрового діабету 2-го типу, артеріальної гіпертензії, атеросклерозу, подагри, остеоартритів, синдрому нічного апное, репродуктивної дисфункції, деяких онкологічних захворювань – раку прямої кишки, простати, у жінок – раку ендометрію, шийки матки, яєчників, молочних залоз.

🙏Ваше майбутнє та майбутнє Ваших дітей у Ваших руках.

🕓Виділяйте час на активний відпочинок та фізичні вправи.

🍏Під час покупок харчових продуктів у магазинах, на ринках віддавайте перевагу корисній та здоровій їжі.

👶Пояснюйте своїм дітям свій вибір, привчайте їх цінувати здоров’я.

🙏Будьте здорові!