КНМП "ЦПМСД №1" м. Кременчука

Комунальне некомерційне медичне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги №1" міста Кременчука

надає первинну медичну допомогу населенню міста Кременчука та Потоківського Старостинського округу (села Потоки, Мала Кохнівка, Придніпрянське, Соснівка).

Всесвітній тиждень імунізації

 Метою події є нагадати суспільству про важливість вакцинації, підвищити обізнаність про важливість імунізації для запобігання захворюванням і захисту життя.

За даними 📊 Всесвітньої організації охорони здоров’я своєчасна імунізація дозволяє щорічно запобігати від 2 до 3 мільйонів випадків смерті від дифтерії, правця, кашлюку, кору, поліомієліту і туберкульозу.

Сьогодні проведення профілактичних щеплень – це найефективніший👍 засіб профілактики інфекцій, яким можна запобігти імунізацією, як в національному, так і в світовому масштабах.

Імунізація💉 є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців – усіх разом і кожного зокрема, залежить від рівня охоплення щепленнями в країні.

В Україні🇺🇦 Календар профілактичних щеплень передбачає обов’язкову вакцинацію проти 1️⃣0️⃣ захворювань.

КОЛИ І ВІД ЧОГО ВАКЦИНУВАТИСЬ ⁉️

✅Гепатит В: протягом першої доби життя, а потім у 2 та 6 місяців.

✅Туберкульоз: одне щеплення у проміжку між 3 і 5 добами життя.

✅Кір, паротит, краснуха: у 12 місяців та 6 років.

✅Дифтерія, правець: у 2, 4, 6, 18 місяців, 6 та 16 років. Дорослі, щеплені за календарем, потребують ревакцинації проти дифтерії і правця кожні 10 років: у 26, 36, 46, 56 і так далі років.

✅Кашлюк: у 2, 4, 6, 18 місяців.

✅Поліомієліт: інактивована вакцина (ІПВ) – у 2 та 4 місяці, оральна поліомієлітна вакцина (ОПВ) – у 6 та 18 місяців, а також 6 та 14 років.

✅Хіб-інфекція: у 2, 4 та 12 місяців.

УВАГА ‼️ ‼️ ‼️

Якщо ви маєте порушений графік вакцинації (пропустили якесь зі щеплень), це не значить, що треба розпочинати курс імунізації спочатку. Проте вкрай важливо⚠️ надолужити пропущені щеплення якомога швидше незалежно від того, скільки минуло часу.

Тож зверніться до терапевта, сімейного лікаря чи педіатра – спеціаліст допоможе вам скласти індивідуальний графік щеплень.

 Вакцини за Календарем безоплатні для українців, їх закуповують за державний кошт!

Захищайте себе та членів своєї сім’ї – вакцинуйтеся 💛