КНМП "ЦПМСД №1" м. Кременчука

Комунальне некомерційне медичне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги №1" міста Кременчука

надає первинну медичну допомогу населенню міста Кременчука та Потоківського Старостинського округу (села Потоки, Мала Кохнівка, Придніпрянське, Соснівка).

За багаторічною традицією, 🗓️ з 1 серпня починається Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування.

Його мета – поширити знання про переваги природного харчування дитини та зміцнення загального здоров’я матері.

👩🏼‍⚕️Педіатриня нашого Центру, Олена Анатоліївна, говорить: «Ми завжди підтримуємо грудне вигодовування» і розповідає чому. 

🤱🏻Грудне молоко — ідеальна їжа для малюка.

🤱🏻З молоком матері немовля отримує поживні речовини та вітаміни, а також антитіла – захист від хвороб. Воно містить усе, що необхідно для розвитку та росту дитини протягом перших місяців життя.

🤱🏻 Грудне молоко є джерелом гормонів, ферментів, факторів росту. Тих компонентів, яких не має ні одна штучно синтезована суміш.

🤱🏻Грудне молоко безпечне, оскільки не містить жодних додаткових, шкідливих чи забруднюючих речовин.

🤱🏻Грудне вигодовування сприяє сенсорному та пізнавальному розвитку немовляти, а також закладає основу для подальшого інтелектуального розвитку. 

🤱🏻Діти й підлітки, які в грудному віці отримували молоко матері, рідше страждають від надлишкової ваги або ожиріння у старшому віці.

🤱🏻 Грудне вигодовування – це також відчуття безпеки для дитини. Діти після прикладання до грудей забувають про стрес, біль та негативні емоції, як вдень, так і вночі.

🤱🏻Від грудного вигодовування отримують користь і матері, у яких знижується ризик розвитку раку молочної залози, раку яєчників та діабету.