КНМП "ЦПМСД №1" м. Кременчука

Комунальне некомерційне медичне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги №1" міста Кременчука

надає первинну медичну допомогу населенню міста Кременчука та Потоківського Старостинського округу (села Потоки, Мала Кохнівка, Придніпрянське, Соснівка).

🗓️20 листопада в усьому світі щорічно святкують Всесвітній день дитини👨‍👩‍👧

Це свято відзначається як день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі🌍.  

Саме у цей день – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея ухвалила🤝 Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини. Від 1990 року у Всесвітній день дитини відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини. 

За даними ООН, щороку одинадцять мільйонів дітей помирають, не доживши до свого п’ятого дня народження, ще десятки мільйонів залишаються фізично чи розумово хворими, не маючи змоги дорослішати, жити і розвиватися🧘‍♀️🚣. Багато з цих смертей викликані хворобами, що легко запобігають або легко виліковуються👨‍⚕️; інші – згубними наслідками злиднів, невігластва, дискримінації та насильства. Тож цей день покликаний ще раз привернути увагу суспільства до проблеми захисту дітей та розвитку середовища, дружнього по відношенню до малечі у всьому світі.

Любіть❤️ своїх дітей,

Учіть в любові світ пізнати.

Та у Всесвітній День Дитини

Навчіться їх не ображати!👨‍👩‍👧