КНМП "ЦПМСД №1" м. Кременчука

Комунальне некомерційне медичне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги №1" міста Кременчука

надає первинну медичну допомогу населенню міста Кременчука та Потоківського Старостинського округу (села Потоки, Мала Кохнівка, Придніпрянське, Соснівка).

🗓️24 липня щорічно відзначають Міжнародний день турботи про себе.

Що ж це за день розповідає педіатр нашого Центру, 👨🏼‍⚕️Тарасенко Василь Іванович.

Це свято покликано нагадати про важливість фізичного, морального та емоційного здоров’я людини.

Його було утворено 2011 року за ініціативи Міжнародного фонду турботи про себе, Велика Британія.

Існують прості правила, які допоможуть самостійно подбати про своє здоров’я.

Запам’ятайте шість основних пунктів турботи про себе:

1) Сон – 7-9 годин⏰ на добу (для дорослого) – недосипання може призвести до набору ваги, проблем з серцем і навіть депресії.

2) Раціональне харчування🍅 – до 5 разів на добу дрібними порціями, при чому основне навантаження повинно бути у першій половині дня.

3) Виключити шкідливі звички (куріння будь чого!; вживання алкоголю, у тому числі слабоалкогольних напоїв та енерготоніків; наркотичних препаратів, вживання ліків без призначення спеціаліста 🧾).

4) Регулярна фізична активність – активний спосіб Вашого життя🤽, додаткові фізичні навантаження, активний відпочинок, спробуйте себе у танцях 💃(адже рухи під музику позитивно діють на мозок).

5) Будьте привітними та врівноваженими, знайдіть гармонію з оточуючими та в собі🧘‍♂️.

6)Знайдіть час для хоббі – робіть приємне для себе❣️; частіше посміхайтесь, хваліть себе за успіхи; давайте шанс виправити помилки, але аналізуйте їх. 🧏🏼 Тому Міжнародний день турботи про себе нагадує кожному з нас, що час, витрачений на себе, в результаті, приносить користь усім.